Annons


Lund & Köpenhamn


11122072_958962537456696_790315919_n_Fotor_Collage11125193_958962494123367_351054237_n_Fotor_Collage111212209_958962550790028_108629736_n_Fotor_Collage2

Jag är tillbaka i Stockholm efter tre underbara dygn i Lund/Köpenhamn! Vi började vår festliga resa klockan 10:00 i Parken i Lund tillsammans med 30.000 andra valborgsfirare. Ett hav av människor i campingstolar och på filtar. Dunkande musik från högtalare av varierande kvalité. Burkar som staplades på hög mellan de olika campen. Jag har aldrig vågat mig på det klassiska festival-livet men kan med all säkerhet säga att det här var i samma viktklass som det. Kvällen som följde gick dock snarare i en gammal tonårs-jargong. Ett marathon av hemmafester och minst lika många dansmoves på vardagsrumsgolven. Slutligen väntade ett gammalt gäng från Östersund på en studentfest i utkanten av stan. Lokalen var inte helt olik dom vi brukade härja i under gymnasiet och låtlistan som spelades var nästan densamma också. Trygg hemmakänsla fick avsluta festnatten.

Annons

Dagen som följde gick främst ut på att återställa sig själv till ursprungsskick. I brist på proviant hamnade jag dock i samma kläder som dagen innan, men konstaterade att det fanns en charm i att fly landet i ett os av a-lagare. Jag hoppade på tåget för att möta upp gamla bekanta i Köpenhamn. Det blev en spontan utekväll med både hemmafest och klubb. Gänget höll en stabil nivå på dansgolvet hela natten, innan vi tillslut kastade av oss skorna och föll som furor ner i sängarna.

Dag 3 och jag är en vandrande katastrof. Jag kröp tidigt ur den trygga skeden i sängen och började kleta smink ovanpå gårdagens lager. Emmy mötte upp mig inne i stan och vi spenderade dagen på diverse uteserveringar i solen. En återställare här, en crêpe där. Jag hade ett fågelbo till frisyr och stank av tre dygns festande, men vad gjorde väl det? Jag mådde bättre än på länge. Min spontana resa hade fungerat som en örfil i ansiktet. Ett ”hoho här är jag” från livet. Slutligen bestämde vi oss för hemfärd och hittade ett par allt för dyra flygbiljetter hem till Stockholm. Idag ska jag spela popmusik och vara sådär lite för glad över min trip.


Laddar