Annons


throwback: intervju & konsert med Charlie XCX


DSC_6691_FotorDSC_6563_Fotor_Fotor_CollageDSC_6666_Fotor

Charlie XCX var igår förband till Katy Perry på Globen. Jag minns när jag och några andra bloggare fick intervjua och se henne live i Helsingfors förra året.

Med latte i handen och solglasögonen på så gjorde Charlie XCX en äkta rockstjärne-intervju. Vid den här tiden hade Boom Clap precis börjat toppat listor efter att den varit med i soundtracket till The Fault In Our Stars. Hittills bara ett one hit wonder alltså. Innan intervjun drog igång skulle hon prompt skaka hand med alla och kröp sexigt över soffbordet för att lyckas. ”Sorry for flashing you man” minns jag att hon sa där på alla fyra, mot en ytterst generad tysk. Vi var ett gäng reportrar från hela världen, med representanter från alla slags magasin. Frågorna blev minst sagt varierade och det kändes som att vi kastade stackars Charlie fram och tillbaka i tid och rum. Mest skratt blev det när hon yttrade sig om sin tid i Stockholm. Inget lättar på trycket som när en utlänning ska försöka sig på svenska ord. Det tog ett tag innan vi uppfattade att hon menade Mariatorget, området hon hade hängt mest kring då alla bra låtskrivare bor där i krokarna, enligt Charlie själv.

Annons

Hela spelningen osade i samma high school dropout-vibe som intervjun. En outfit som går balansgång mellan underkläder och scenoutfit. Punkiga tjejer i bandet. Utmanande scenspråk och kaxiga texter. Jag gick därifrån med den där avundsjuka känslan i magen som man hade i femman när coola tjejen i klassen hade startat en ny trend. Snart skulle ingen vilja ”go to school”, snart skulle alla vilja ”break the rules”.


Laddar